"Kuidas saada häkkeriks" arvustus

    Eric S. Raymond kirjutab oma artiklis „Kuidas saada häkkeriks“ täpselt seda mida pealkiri ütleb: kuidas saada häkkeriks.


    Alustuseks defineerib ta, mida tähendab sõna häkker. Siis ta annab ülevaate häkkerite ja häkkerluse ajaloost ning samuti häkkerite koodeksist/filosoofiast. Lõpus annab ta näpunäiteid kuidas end vaimselt ja ka mingil määral füüsiliselt arendada. 

    Peatükid „Häkkerlik suhtumine“ ja „Häkkeri põhioskused“ räägivad kuidas vaimselt ja oskuste poolest saada häkkeriks. Kuidas probleeme ei tohi karta vaid neid hinnata. Mis oskusi on vaja õppida ja arendada. Kuidas järjepideva tööga ja enese arendamisega saab kaugele jõuda. 

    Enamus artiklist tundubki olevat pigem häkkerite elufilosoofia edasiandmisena. See sobiks minu arust ka paljudesse teistesse eluvaldkondadesse, mitte ainult IT ja programmeerimine. 

    Kokkuvõttes võib öelda, et artikkel oli väga hästi kirjutatud. Artikli „Stiilipunktid“ peatükis on punkt, kus ta rõhutab vajadust osata emakeeles hästi kirjutada. Sedasama oskust näeb ka autori vaadeldavas artiklis kui ka tõlkija tehtud versioonis. Kõik mõtted ja ideed on väga hästi sõnastatud ja edastatud. 

    Autor suutis anda edasi palju infot häkkerite subkultuuri ja elufilosoofia kohta, millel on IT maailmas nii suur mõju olnud. Samuti on positiivne, et autor rõhutab, kui suur roll on töökusel ja viisakusel. Sama sõnumit olen ma palju ka koolis erinevatelt õppejõududelt kuulnud ja usun, et sellise asja kuulmine mõjub positiivselt igal erialal olevale algajale inimesele.

Comments

Popular posts from this blog

5. nädal "Jaga oma Teadmisi!"

Teine nädal

13. nädal Refreshable Braille display